An școlar 2024-2025
Alătură-te următoarei ediții a Săptămânii Educației Globale!
Între 18 și 24 noiembrie, Săptămâna Educației Globale 2024 explorează tema „Oameni conectați pentru o planetă incluzivă. ”
Sloganul acestei ediții este: „Oameni conectați pentru o planetă incluzivă”. Cu toate acestea, orice activitate care contribuie la oricare dintre cei cinci piloni poate face parte din eveniment.
Ce puteți face în cadrul Săptămânii Globale a Educației 2024? Diferite activități și inițiative legate de:
Educație pentru mediu: importanța educației pentru mediu, subliniind nevoia de practici durabile, conservare, protecția resurselor naturale și legătura dintre drepturile omului și mediu. Acestea pot include activități precum plimbări în natură, programe de reciclare și discuții despre schimbările climatice și drepturile omului.
Educație pentru durabilitate: importanța unei dezvoltari durabile, abordând egalitatea de gen, rasismul și intoleranța, libertatea de exprimare, integrarea perspectivelor din alte culturi, responsabilitatea colectivă și solidaritatea pentru a proteja planeta și oamenii. Școlile pot organiza prezentări, dezbateri care se concentrează pe înțelegerea diferitelor culturi, abordarea interdependenței globale și a educației globale ca instrument de (re)conectare a oamenilor pentru o planetă incluzivă.
Obiectivele de dezvoltare durabilă: Obiectivele de dezvoltare durabilă, stabilite de Națiunile Unite, oferă un cadru pentru crearea unei lumi durabile și pașnice. Crearea unei legături între problema globală și acțiunea locală se poate realiza prin serii de activități, cum ar fi schimbul de cunoștințe, experiențe și resurse între diferite comunități care se confruntă cu provocări globale similare. Aceasta poate include găzduirea de conferințe, forumuri online sau evenimente de rețea pentru a conecta indivizi și organizații care lucrează în vederea atingerii unor obiective comune.
Cultura democratică: factorii de decizie și practicienii politicilor educaționale din toate sectoarele sistemelor educaționale pot folosi Cadrul de referință al competențelor pentru cultura democratică (RFCDC) pentru a dota tinerii cu toate competențele necesare pentru a lua măsuri pentru apărarea și promovarea drepturilor omului, democrația și statul de drept, să participe efectiv la o cultură a democrației și să trăiască în pace împreună cu ceilalți în societăți cultural diverse.
Cetățenia globală: încurajarea cetățeniei globale ne ajută pe fiecare dintre noi să ne recunoaștem responsabilitățile ca cetățeni globali. Promovează un sentiment de interconexiune cu oameni din culturi și medii diferite. Activitățile pot include festivaluri culturale și discuții despre probleme globale și responsabilitatea noastră colectivă de a le rezolva. Poate fi vorba despre promovarea interacțiunilor între comunitățile din același oraș, organizarea unui prânz cu migranți și refugiați...
Implicarea comunității: Săptămâna globală a educației poate fi ocazia de a implica comunitatea locală în eforturile pentru interconectarea oamenilor și sustenabilitatea mediului. Aceasta poate include organizarea de campanii, activități de plantare de copaci sau parteneriat cu organizații locale care lucrează pentru conservarea mediului și drepturile omului.
An școlar 2023-2024
În perioada 13-19 noiembrie 2023 sărbătorim Săptămâna Educației Globale.
În acest an, acțiunile se vor concentra pe două domenii tematice principale: pacea și planeta, iar tema principală a GEW 2023 este: "Pace pentru planetă. O planetă a păcii". Cu toate acestea, orice activitate care contribuie la Agenda 2030 poate face parte din eveniment. Mai multe informații despre noua ediție se află pe site-ul Centrului Nord-Sud: www.nscentre.org.
Activități desfășurate în școala noastră:
Nume Și Prenume Profesor/
Profesori Coordonator |
Denumirea Activității |
Ivan Marcel |
Educația Economică În Contextul
European. |
Gaftone Floarea,
Bibliotecar Pop Sorina, Director Cazac Sorina |
DA, Pentru Pace, NU Războiului! |
Mocodean Dalila Liliana
Popsor Anuta |
Live And Learn Together In Peace |
Checiches Adina Ana |
Împreună Pentru Pace |
Pampa Tudorica |
O Planetă A Păcii! |
Doci Lucretia Maria |
Reciclare Si Sustenabilitate |
Murgu Simona, Zbînca Violeta |
Împreună Putem Salva Planeta |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu